Retouren & Garantie

Wij doen er alles aan om tevreden klanten te hebben. Toch niet tevreden over deze aankoop of is er iets mis? Dat is vervelend.

Stuur binnen 30 dagen een email naar info(@)westfalia.eu dan gaan we er direct mee aan de slag.

Met vriendelijke groet,

Team Westfalia

Mag ik mijn artikel(en) retourneren?

Retourvoorwaarden Westfalia Nederland (www.westfalia.eu)

Je hebt vanaf het moment dat je alle artikelen uit je bestelling hebt ontvangen 30 dagen om bij ons aan te geven dat je een artikel of meerdere artikelen wenst te retourneren, tenzij deze onderdeel uitmaken van de afwijkende retourvoorwaarden voor speciale artikelen (zie verderop deze pagina). Als je meerdere artikelen in één keer besteld hebt, dan begint de termijn te lopen nadat je het laatste artikel hebt ontvangen. Vanaf het moment dat je aangeeft het artikel te willen retourneren heb je nog 14 dagen om je bestelling te retourneren. Wanneer je de herroepingsmelding hebft gedaan per email aan info@westfalia.eu ontvang je van ons retour instructies die 14 dagen geldig zijn. Dit geldt voor alle producten waar op de productpagina staat direct leverbaar.
Voor alle andere producten geldt een ander termijn, namelijk 14 dagen.

U kunt voor de herroepingsmelding ook gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping. Gebruik van dit formulier is echter niet verplicht. U kunt ook kiezen om de producten te retourneren binnen de bedenktermijn en in het retourpakket een mededeling te voegen waaruit de wens tot herroeping blijkt.

Ons retouradres is: (gelieve niet op eigen initiatief retourneren, eerst ons een mail sturen)
Westfalia GMBH
Spannstiftstraße 16A
58911 Hagen
Duitsland

Voor alle manieren van retourneren geldt: zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping, zal Westfalia het volledige aankoopbedrag, inclusief eventuele verzendkosten voor de heenzending, terugstorten op het opgegeven bankrekeningnummer. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd.  Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Wij vragen je het artikel in originele staat en verpakking indien redelijkerwijs mogelijk, te verpakken en versturen. Gebruik op de verpakking geen duct tape of andere stevige tape welke moeilijk te verwijderen is van de doos.

Bij kleding en (werk)schoenen moet het label of kaartje indien redelijkerwijs mogelijk nog aan de kleding bevestigd zitten en mag het niet gedragen zijn. Passen mag uiteraard wel.

Wij vragen je zorgvuldig om te gaan met het artikel dat je wilt retourneren.

Stuur het artikel met alle meegeleverde toebehoren terug volgens de retourinstructies die je van ons ontvangt bij het retour melden per email aan info@westfalia.eu

Uitzondering artikelen die je niet kunt retourneren:

Verzegelde producten die om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne niet geschikt zijn om te worden teruggezonden en waarvan de verzegeling na levering is verbroken.

Retourvoorwaarden van onze externe verkopers

Al onze externe verkopers op onze webshop hanteren een zichttermijn van 14 dagen. Deze termijn
gaat in vanaf de dag waarop je het laatste artikel uit je bestelling bij de desbetreffende verkoper hebt ontvangen.


Heb je het artikel gekocht bij een van onze externe verkopers, houd er dan rekening mee dat deze verkopers eigen retourvoorwaarden kunnen hanteren.

Moet ik betalen bij retourneren?

Alle artikelen die vanuit ons magazijn verstuurd worden, kun je kosteloos retourneren wanneer je gebruik maakt van ons retourproces zoals hierboven onder 'Westfalia artikelen' beschreven staat. Zodra je je verzoek tot retourneren bij ons indient zullen wij je voorzien van een gratis retourlabel.

Je kunt ook op eigen initiatief of via een andere vervoerder het product terugsturen. In dat geval komen de kosten van het retourneren voor eigen rekening. Om het proces zo gestroomlijnd mogelijk te laten verlopen raden we ten strengste aan je retour eerst via e-mail bij ons aan te melden.

Voor artikelen die van externe verkopers komen kunnen wel kosten in rekening gebracht worden voor retourzending, dit hangt af van het product. Neem contact op met onze klantenservice via info@westfalia.eu of kijk onderaan deze pagina voor meer informatie.

Retourvoorwaarden en garantie speciale artikelen

Buitenspeelgoed

Retourinformatie

Retourkosten: indicatiekosten tussen 35,- en 59,- Euro, aan de hand van de grootte van het artikel.

Proces/informatie 

Voor de afhandeling van het retourneren van producten kan je contact opnemen met onze klantenservice via info@westfalia.eu. 

Herroepingsrecht 

Bij de aankoop van producten heeft de consument de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende 14 dagen. Dit geldt niet voor maatwerk producten. Deze bedenktermijn gaat in op de dag na ontvangst van het product door de consument of een vooraf door de consument aangewezen en aan de ondernemer bekend gemaakte vertegenwoordiger.

Scooters

Retourinformatie

Retourkosten: indicatiekosten tussen 35,- en 59,- Euro, aan de hand van de grootte van het artikel.

Proces/informatie 

Voor de afhandeling van het retourneren van producten kan je contact opnemen met onze klantenservice via info@westfalia.eu. 

Herroepingsrecht 

Bij de aankoop van producten heeft de consument de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende 14 dagen. Dit geldt niet voor maatwerk producten. Deze bedenktermijn gaat in op de dag na ontvangst van het product door de consument of een vooraf door de consument aangewezen en aan de ondernemer bekend gemaakte vertegenwoordiger.

Garantie

- 2 jaar garantie (behalve slijtagedelen)

- 6 maanden op de accu

Garantie

Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Voor sommige producten geldt ook een extra garantie (zoals bovenstaande garantie) of een fabrieksgarantie. Deze garanties doen niets af aan de wettelijke garantie.

Alle prijzen zijn incl BTW en exclusief bezorgkosten
* VAP = Verkoopadviesprijs