Retouren

Wij doen er alles aan om tevreden klanten te hebben. Toch niet tevreden over deze aankoop of is er iets mis? Dat is vervelend.

Stuur binnen 30 dagen een email naar info(@)westfalia.eu dan gaan we er direct mee aan de slag.

Met vriendelijke groet,

Team Westfalia

Mag ik mijn artikel(en) retourneren?

Retourvoorwaarden Westfalia Nederland (www.westfalia.eu)

Bij ons heb je 30 dagen om aan te geven dat je een artikel of meerdere wilt retourneren. Als je meerdere artikelen in één keer besteld hebt, dan begint het termijn te lopen nadat je het artikel hebt ontvangen. Vanaf het moment dat je hebt aangegeven het artikel te willen retourneren, heb je 14 dagen de tijd om het te versturen.

Graag het artikel in originele staat en verpakking, indien redelijkerwijs mogelijk.

Bij kleding en (werk)schoenen moet het label of kaartje nog aan de kleding bevestigd zitten en mag het niet gedragen zijn.

Wij vragen je zorgvuldig om te gaan met het artikel dat je wilt retoursturen.

Stuur het artikel met alle meegeleverde toebehoren terug volgens de retourinstructies die je van ons ontvangt bij het retour melden van je artikel of op de factuur (tweede helft) vermeld staat.

 

Uitzondering artikelen die je niet kunt retourneren:

-        Digitale vouchers of cadeaubonnen

-        Verzegelde producten die om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne niet geschikt zijn om te worden teruggezonden en waarvan de verzegeling na levering is verbroken

Wij repareren , retourneren of vervangen het artikel als het beschadigd is en binnen de afgelopen 30 dagen is ontvangen.

Retourvoorwaarden van onze externe verkopers

Al onze externe verkopers op onze webshop hanteren een zichttermijn van 14 dagen. Dit termijn
gaat in vanaf het moment/dag waarop je het laatste artikel uit je bestelling bij de desbetreffende verkoper hebt ontvangen.

Heb je het artikel gekocht bij een van onze externe verkopers, houd er dan rekening mee dat deze verkopers eigen retourvoorwaarden kunnen hanteren. Deze voorwaarden vind je bij de gegevens van de verkoper op onze site, maar krijg je ook te zien zodra je een artikel retour meldt.

Mag ik mijn artikel(en) ruilen?

Eigen Westfalia.eu assortiment

Bij Westfalia mag je binnen 30 dagen je artikel ruilen voor een nieuw exemplaar als het niet het juiste artikel is of als het incompleet, beschadigd of defect is.

De volgende artikelen kun je niet ruilen: op maat gemaakte artikelen, groot huishoudelijke artikelen en artikelen met een adres buiten Nederland en België.

Artikelen van onze externe verkopers

Op het moment dat je een artikel via ons bij een van onze externe verkopers hebt gekocht dan kan je via ons navraag doen bij de verkoper over de mogelijkheden voor het vervangen van het artikel. Externe verkopers kunnen namelijk hun eigen retourvoorwaarden bepalen. Je neemt eerst contact met ons op via info@westfalia.eu en wij zullen je vraag dan in behandeling nemen.

Hoe retourneer ik mijn artikel(en)?

Westfalia artikelen

Op alle Westfalia voorraad artikelen geldt een bedenktermijn van 30 dagen nadat je het laatste artikel hebt ontvangen en kan je binnen deze termijn gratis retourneren.

Retourstappen op factuur

1 = Meld het retourartikel aan via info(@)westfalia.eu
2 = Westfalia verwerkt je retouraanvraag
3 = Westfalia deelt het retouradres waarnaar het artikel gestuurd kan worden en het retourformulier dat je in dient te vullen
4 = Plak het label met het retouradres over de gegevens op de meegestuurde doos
5 = Doe het retourformulier in de doos samen met artikel
6 = Verpak het retourartikel goed/veilig en stuur het op via je lokale postkantoor
7 = Na ontvangst van het retour artikel in ons magazijn zal Westfalia het resterende bedrag overmaken op het opgegeven bankrekeningnummer. Heb je gekozen voor omruiling? Dan wordt deze procedure in gang gezet.

Let op: vergeet niet het retourformulier in de doos mee te sturen, anders weet ons magazijn niet wat ze met je binnengekomen pakketje moeten doen!

Artikelen van onze externe verkopers

Artikelen van externe verkopers kun je binnen 14 dagen na ontvangst retourneren door de stappen in het retourformulier te doorlopen. Alle stappen staan hieronder vermeld.

 1. Stel een e-mail op met daarin de volgende gegevens en de reden van je retouraanvraag naar info@westfalia.eu

  • Naam en adresgegevens

  • Ordernummer

  • Het desbetreffende artikel dat je retour wilt zenden

  • Reden van je retourzending

  • Voeg eventueel een afbeelding toe van het artikel wanneer er iets mis mee is.

 2. Na het aanmelden van je retour, ontvang je tijdens openingstijden van de klantenservice binnen 2 uur een verzendlabel per mail.

 3. Vul het retourfomulier in en doe het in het pakket. 

 4. Gebruik de originele doos waarin het verstuurd is om het artikel mee in te pakken.

 5. Print of neem het verzendlabel over en plak deze op de doos over de huidige gegevens.

 6. Breng het retourpakket naar het postkantoor.

 7. Bij een afgeefpunt ontvang je een track-&-trace-code. Met deze code kan je het geretourneerde artikel volgen. Let op: Dit is ook je verzendbewijs. Zodra het pakket bij ons is binnengekomen in het magazijn, ontvang je een bevestiging per e-mail.

Hoe retourneer of ruil ik een product zwaarder dan 30 kilogram en/of groter dan 175 x 78 x 55 centimeter?

Alle producten die bezorgd zijn door onze partner bezorgdienst van Westfalia; GLS, komen we gratis bij je ophalen. De bezorgdienst vind je in de verzendbevestiging van je bestelling.
Geef binnen 30 dagen na ontvangst via ons retourproces aan welke oplossing je wenst.
De bezorgers komen zo snel mogelijk je artikel ophalen. Je wordt hiervan per mail of telefonisch op de hoogte gesteld. Ophaaldag wijzigen? Ook dit regel je per mail of telefonisch.
Koppel het apparaat alvast los en ontdoe het eventueel van vloeistoffen. Je hoeft je product niet in te pakken als de bezorgers de verpakking al hebben meegenomen.
Na het ophalen kan het tot 5 werkdagen duren voordat het artikel weer bij ons binnen in het magazijn is en we je retouraanvraag kunnen verwerken.

Wat is het retouradres?

Het retouradres krijg je van ons nadat je een retouraanvraag hebt ingediend via ons retourproces.

Moet ik betalen bij retouren?

Alle artikelen die vanuit ons magazijn verstuurd worden kun je kosteloos retourneren. Voor artikelen die van externe verkopers komen kunnen wel kosten in rekening gebracht worden voor retourzending, dit hangt af van het product. Neem contact op met onze klantenservice via info@westfalia.eu of kijk onderaan deze pagina voor meer informatie.

Wanneer krijg ik mijn geld terug?

Binnen 2 weken na ontvangst van het artikel bij ons in het magazijn staat het bedrag inclusief verzendkosten op uw rekening.

Retourvoorwaarden speciale artikelen

Speelhuisjes

Retourinformatie

Retourkosten: indicatiekosten tussen 35,- en 59,- Euro, aan de hand van de grootte van het artikel.

Proces/informatie 

Voor de afhandeling van het retourneren van producten kan je contact opnemen met onze klantenservice via info@westfalia.eu. 

Herroepingsrecht 

Bij de aankoop van producten heeft de consument de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende 14 dagen. Dit geldt niet voor maatwerk producten. Deze bedenktermijn gaat in op de dag na ontvangst van het product door de consument of een vooraf door de consument aangewezen en aan de ondernemer bekend gemaakte vertegenwoordiger.

Scooters

Retourinformatie

Retourkosten: indicatiekosten tussen 35,- en 59,- Euro, aan de hand van de grootte van het artikel.

Proces/informatie 

Voor de afhandeling van het retourneren van producten kan je contact opnemen met onze klantenservice via info@westfalia.eu. 

Herroepingsrecht 

Bij de aankoop van producten heeft de consument de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende 14 dagen. Dit geldt niet voor maatwerk producten. Deze bedenktermijn gaat in op de dag na ontvangst van het product door de consument of een vooraf door de consument aangewezen en aan de ondernemer bekend gemaakte vertegenwoordiger.

Alle prijzen zijn incl BTW en exclusief bezorgkosten
* VAP = Verkoopadviesprijs