Onze Algemene Voorwaarden

Retourrecht en geldteruggave

Tot 1 maand na het ontvangen van een bestelling heb je recht op bedenktijd.

Als je niet tevreden bent met de geleverde goederen, garandeert Westfalia EU dat je ze kunt omruilen of dat je het volledige bedrag terug kan krijgen.

Recht op retourtermijn (1 maand) gaat in nadat je het product hebt ontvangen. Je kunt elk product retourneren waarmee je niet tevreden bent. Tijdens deze periode heb je de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden.

  • Tijdens de bedenktijd dien je zorgvuldig om te gaan met het product en de verpakking.

  • Je zult het product slechts in die mate uitpakken of gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of je het product wenst te behouden.

  • Indien je van jouw herroepingsrecht gebruik maakt, zal je het product met alle geleverde toebehoren en - indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan Westfalia retourneren, conform de door Westfalia verstrekte redelijke en duidelijke instructies.

Bij orders met een waarde van minder dan €70,- zal de consument zelf de kosten betalen voor het opsturen naar ons.
Als de geleverde goederen niet overeenkomen met de bestelde artikelen, dan zal Westfalia de kosten voor het terugsturen dragen.

Totdat de betaling volledig is ontvangen blijven de goederen eigendom van Westfalia.

Indien de geleverde goederen te groot en te zwaar zijn voor pakketpost, dan kan je ons per email vragen om de goederen op te laten halen.

Speciale artikelen met persoonlijke informatie of op maat gemaakte producten en CD's, DVD's, videofilms en computer software waar de folie is gebroken zijn uitzonderingen op je wettelijke rechten.

Bezorging

Wij leveren onze eigen Westfalia goederen op de snelst mogelijke manier, binnen 3 tot 5 werkdagen, met de reguliere postdienst. Wij reserveren ons het recht om gedeeltelijk te versturen als dit de snelheid van het proces en versturen verbeterd.

Westfalia behoudt zich voor dat het versturen van goederen binnen de afgesproken tijd en op een juiste manier wordt gedaan en is niet verantwoordelijk voor producten die uit voorraad zijn.

Ontvang je goederen van onze partners, dan gaan wij uit van de afgesproken levertijd in de bevestigingsmail.

Alle prijzen zijn inclusief BTW.

Verzendkosten

Alle prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten, tenzij anders aangegeven.
Binnen Nederland en België zijn de verzendkosten €5,95 voor bestellingen onder €150,-.
Orders van €150,- en daarboven worden gratis thuisbezorgd.

Helaas versturen wij niet naar de Waddeneilanden.

Westfalia 5 of 10 jaar garantie

Elk artikel dat het Westfalia kwaliteitslogo heeft, beschikt over een garantieduur van 5 of 10 jaar, ongeacht de wettelijke garantieduur van 2 jaar.

Westfalia zal het product indien het defect is repareren of kosteloos een vergelijkbaar product leveren.
De garantie geldt alleen voor eigen gebruik en niet bij commercieel gebruik.

Garantie en aansprakelijkheid

Westfalia garandeert dat de geleverde artikelen foutvrij zijn. Voor details van het product of gebruiksaanwijzing, dien je de meegeleverde pakbon en/of gebruiksinstructies te raadplegen.

Westfalia geeft standaard 2 jaar garantie op alle artikelen die onder de wettelijke regelgeving vallen.

Onze commerciële klanten krijgen 2 jaar garantie met de voorwaarde dat wij in het geval van een fout eerst een vervanger mogen sturen of het artikel mogen repareren. Zijn wij niet in staat om het probleem op te lossen tijdens deze periode, dan mag je een korting vragen op je aankoopbedrag of je ontbind het contract en vraagt je geld terug.

Bij aankoop van onze artikelen ga je akkoord met de voorwaarden. De koper kan geen aanspraak doen op het Nederlandse rechtssysteem in het geval van een claim. Westfalia kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de indirecte en directe schade die het geleverde product aanricht.

Deze aansprakelijkheid gaat niet op wanneer wij of onze fulfilment partners nalatig zijn als gevolg van een schending van wezenlijke contractuele verplichtingen of vorderingen van de Wet Productaansprakelijkheid, die aangeeft wie aansprakelijk is bij persoonlijke verwondingen of eigendomsschade met respect voor artikelen voor eigen gebruik of op het moment van foute levering van artikelen.

Tot slot, Westfalia is niet aansprakelijk in geval van het verlies van een leven, ledematen of aantasten van de gezondheid als gevolg van een verwijtbare schending van het recht door ons of onze fulfilment partners. De aansprakelijkheid is zover beperkt dat onze werknemers, vertegenwoordigers en fulfilment partners niet aansprakelijk zijn.

Data gegevens

Je bestelling en adresgegevens worden opgeslagen en gebruikt voor het verwerken van de order en promotionele acties.

In buitengewone situaties, halen wij informatie op bij commerciële kredietbureaus die de kredietwaardigheid controleren alvorens wij een bestelling versturen.

Als je niet wilt dat wij jouw persoonlijke informatie gebruiken voor promotionele doeleinden, of je adresgegevens doorsturen naar derden, reageer dan met een korte e-mail richting info@westfalia.eu

Contact

Wij doen ons uiterste best om de klant te helpen.
Maak gebruik van onze service mail: info@westfalia.eu of bel ons op: 00800 862 835 37 (gratis)

Alle prijzen zijn incl BTW en exclusief bezorgkosten
* VAP = Verkoopadviesprijs