Service & bestellingen: +31(0)858228327 (lokaal tarief)
1 maand herroepingsrecht
Achteraf betalen
Geld-terug garantie
Trusted Shops

Garantie

Dekking en gebied

De wettelijke garantie is van toepassing op alle producten. Onderstaande garantievoorwaarden gelden voor producten van Westfalia GmbH onder de merken Garten Meister, Westfalia Wasserwelten, Westfalia tools, Wetekom, Wetelux, Smartworks en alle andere “huismerken” van Westfalia GmbH die verkocht worden in België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk vanaf 01-01-2017 (hierna te noemen de “eigen merk producten” of “product”) en waarvoor expliciet op het product garantie is verleend.

Garantietermijn

Westfalia GmbH garandeert binnen de garantietermijn dat het product vrij is van materiaal- en fabricagefouten bij normaal gebruik, indien installatie- en onderhoudsvoorschriften zijn gevolgd en normale opslag (met opslag wordt bedoeld de toestand waarbij het product niet wordt gebruikt waarvoor het bedoeld is).

De garantietermijn gaat in op de datum dat het product is ontvangen door de oorspronkelijke eindgebruik-koper. Voor verschillende producten en onderdelen van producten gelden afwijkende garantietermijnen. Op (de verpakking van) het door jou aangeschafte product tref je de geldende garantietermijn aan.

Deze garantietermijnen en de garantietermijnen die op andere plekken op onze website worden genoemd betreffen een fabrieksgarantie of een door ons extra aangeboden garantie.

Wettelijke garantie

Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Eventuele extra (fabrieks)garanties doen niets af aan de wettelijke garantie

Uitsluitingen fabrieksgarantie

Deze fabrieksgarantie geldt niet voor: (a) slijtage, corrosie, verkleuring en veroudering ten gevolge van normaal gebruik en normale opslag; (b) schade ten gevolge van verkeerd en/of onoordeelkundig onderhoud; (c) schade die wordt veroorzaakt aan het product door externe oorzaken zoals brand, water, damp, vloeistof, ijs, verkeerde toepassing, vallen, verwaarlozing, verkeerd gebruik (waaronder mede begrepen het gebruik in strijd met de door Westfalia GmbH gegeven instructies) of misbruik; (d) op verbruiksartikelen en vervangbare onderdelen waaronder accu’s (1 jaar garantie) en batterijen.

Inroepen van de garantie

Indien je een beroep wil doen op deze garantie dan dien je de consumenten klantenservice van de Westfalia GmbH waar je het product gekocht hebt in kennis te stellen van het gebrek binnen een redelijk termijn nadat het gebrek is ontdekt, doch in elk geval voor afloop van de garantietermijn. De adresgegevens van de verschillende consumenten klantenservice waar je je garantieclaim kunt indienen tref je aan op de website: www.westfalia.eu. Bij het inroepen van de garantie dient het product (of het gebrekkige onderdeel) en een aankoopbewijs zoals de originele aankoop-kassabon of factuur overlegd te worden.

Aansprakelijkheid

Bij een vervanging van het product start de garantiedatum bij de aankoop van het originele product.

Deze garantie laat in elk geval jouw wettelijke rechten als consument onverlet en is uitsluitend geldig en juridisch afdwingbaar in het land waar het product is aangeschaft.

Retourneren

Herroepingsrecht

Je hebt vanaf het moment dat je alle artikelen uit je bestelling hebt ontvangen 30 dagen om bij ons aan te geven dat je een artikel of meerdere artikelen wenst te retourneren, tenzij deze onderdeel uitmaken van de afwijkende retourvoorwaarden voor speciale artikelen (zie verderop deze pagina). Als je meerdere artikelen in één keer besteld hebt, dan begint de termijn te lopen nadat je het laatste artikel hebt ontvangen. Vanaf het moment dat je aangeeft het artikel te willen retourneren heb je nog 14 dagen om je bestelling te retourneren. Wanneer je de herroepingsmelding hebft gedaan per email aan info@westfalia.eu ontvang je van ons retour instructies die 14 dagen geldig zijn. Dit geldt voor alle producten waar op de productpagina staat direct leverbaar.
Voor alle andere producten geldt een ander termijn, namelijk 14 dagen.

U kunt voor de herroepingsmelding ook gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping. Gebruik van dit formulier is echter niet verplicht. U kunt ook kiezen om de producten te retourneren binnen de bedenktermijn en in het retourpakket een mededeling te voegen waaruit de wens tot herroeping blijkt.

Ons retouradres is: (gelieve niet op eigen initiatief retourneren, eerst ons een mail sturen)
Westfalia GMBH
Spannstiftstraße 16A
58911 Hagen
Duitsland

Voor alle manieren van retourneren geldt: zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping, zal Westfalia het volledige aankoopbedrag, inclusief eventuele verzendkosten voor de heenzending, terugstorten op het opgegeven bankrekeningnummer. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd.  Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Wij vragen je het artikel in originele staat en verpakking indien redelijkerwijs mogelijk, te verpakken en versturen. Gebruik op de verpakking geen duct tape of andere stevige tape welke moeilijk te verwijderen is van de doos.

Bij kleding en (werk)schoenen moet het label of kaartje indien redelijkerwijs mogelijk nog aan de kleding bevestigd zitten en mag het niet gedragen zijn. Passen mag uiteraard wel.

Wij vragen je zorgvuldig om te gaan met het artikel dat je wilt retourneren.

De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor uw rekening.

Stuur het artikel met alle meegeleverde toebehoren terug volgens de retourinstructies die je van ons ontvangt bij het retour melden per email aan info@westfalia.eu

Uitzondering artikelen die je niet kunt retourneren:

Verzegelde producten die om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne niet geschikt zijn om te worden teruggezonden en waarvan de verzegeling na levering is verbroken.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Er wachten exclusieve extra's op u!
Ontvang regelmatig aanbiedingen, vouchers en promoties met de Westfalia nieuwsbrief. Registreer u nu en ontvang direct een kortingscode van €10,-!1